Публікації автора:
Статті у фахових виданнях 1. Ліпич Л. Г. Конкурентоспроможність продукції підприємств м’ясної промисловості / Л. Г. Ліпич, А. М. Ніколаєва // Економічні науки. Серія „Економіка та менеджмент” : зб. наук. праць. - Луцьк : РВВ ЛДТУ, 2005. - Вип. 2 (6). - С. 16-27. [Особистий внесок: визначено і обґрунтовано чинники, що формують конкурентоспроможність продукції м’ясопереробних підприємств]. 2. Ніколаєва А. М. Стратегія конкурентних переваг у системі стратегічного управління підприємством / А. М. Ніколаєва // Економічні науки. Серія „Економіка та менеджмент”. Ч. 2 : зб. наук. праць. - Луцьк : РВВ ЛДТУ, 2006. - Вип. 3 (10). - С. 127-136. 3. Ніколаєва А. М. Теоретичні питання аналізу конкурентних переваг / А. М. Ніколаєва // Економічні науки. Серія „Економічна теорія та економічна історія” : зб. наук. праць. – Луцьк : РВВ ЛДТУ, 2006. - Вип. 3 (11). - С. 158-168. 4. Ніколаєва А. М. Проблеми аналітичного забезпечення формування конкурентних переваг вітчизняних підприємств / А. М. Ніколаєва // Вісник Нац. ун-ту „Львівська політехніка” „Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку”. – Львів : Нац. ун-т „Львівська політехніка”, 2007. - № 576. - С. 199-205. 5. Ніколаєва А. М. Моніторинг стратегій конкурентних переваг підприємств м’ясної промисловості / А. М. Ніколаєва // Вісник Харк. нац. техн. ун-ту сільського господарства. Економічні науки. - Харків : ХНТУСГ, 2007 р. - Вип. 50. - С. 236-240. 6. Ніколаєва А. М. Оцінка конкурентоспроможності харчової продукції на засадах визначення коефіцієнта споживчої вартості / А. М. Ніколаєва // Економічні науки. Серія „Економіка та менеджмент” : зб. наук. праць. – Луцьк : РВВ ЛДТУ, 2007. - Вип. 4 (14). - С. 250-263. 7. Ліпич Л. Г. Модель формування і реалізації стратегії досягнення конкурентних переваг підприємства / Л. Г. Ліпич, А. М. Ніколаєва // Вісник Хмельницького нац. ун-ту. Серія „Економічні науки”. - 2008. - Т.1 (106), № 2. - С. 92-96. [Особистий внесок: розроблено логічно-структурну схему формування стратегії досягнення конкурентних переваг]. Участь у колективній монографії 8. Липич Л. Г. Обеспечение продовольственной безопасности государства в мясопродуктовом сегменте рынка Украины / Л. Г. Липич, А. Н. Николаева // Экономическая безопасность государства : территориальный аспект / [под. ред. М. М. Бабяка, И. В. Недина]. - Дрогобич : КОЛО, 2006. - С. 80-89. [Особистий внесок: проаналізовано стан та тенденції розвитку м’ясного підкомплексу АПК, запропоновано шляхи підвищення його конкурентоспроможності]. Публікації у інших виданнях 9. Барський Ю. М. Фінансові важелі активізації розвитку продовольчого комплексу України / Ю. М. Барський, А. М. Ніколаєва // Економічні науки. Серія „Облік і фінанси” : зб. наук. праць. - Луцьк : РВВ ЛДТУ, 2004 . – Вип. 1 (3). - С. 54-60. [Особистий внесок: проаналізовано проблеми та тенденції розвитку м’ясної промисловості, визначено важелі активізації її розвитку]. 10. Ніколаєва А. М. Український ринок м’ясної продукції: стан та проблеми розвитку / А. М. Ніколаєва // Наука і освіта-2002 : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – Т. 13 : Економіка. – Дніпропетровськ : Наука і освіта, 2002. - С. 38-39. 11. Ніколаєва А. Забезпечення конкурентоспроможності продукції на основі впровадження систем якості / А. Ніколаєва // Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті : національна ідентичність та тенденції глобалізації : зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених. Ч. 1. – Тернопіль : Економічна думка. - 2005. – С. 243-245. 12. Ніколаєва А. М. Особливості оцінки конкурентних переваг підприємств м’ясної промисловості / А. М. Ніколаєва // Управління розвитком соціально-економічних систем: глобалізація, підприємництво, стале економічне зростання : праці міжнар. наук. конф. студентів та молодих учених. Ч. 2. – Донецьк : ДонНУ, 2005. - С. 144-147. 13. Ніколаєва А. М. Аналіз формування конкурентних переваг підприємств м’ясної промисловості / А. М. Ніколаєва // Перспективи та пріоритети розвитку економічного аналізу : тези доповідей і виступів Всеукр. наук. конф. студентів, аспірантів і молодих учених. - Донецьк : ТОВ „Юго-Восток, Лтд”, 2006. – С. 87-88. 14. Ніколаєва А. М. Методика аналізу формування конкурентних переваг вітчизняних підприємств / А. М. Ніколаєва // Обліково-аналітичне забезпечення системи менеджменту підприємства : тези доповідей наук.-практ. конф. – Львів : Нац. ун-т „Львівська політехніка”, 2007. - С. 154-155. 15. Ніколаєва А. М. Конкурентні переваги як визначальні чинники забезпечення конкурентоспроможності підприємства / А. М. Ніколаєва // Актуальні проблеми теорії і практики менеджменту в умовах трансформації економіки : зб. тез міжвуз. наук.-практ. конф., 19–20 квіт. 2007 р. - Рівне : НУВГП, 2007. – С. 92-93. 16. Ніколаєва А. М. Стратегії економічної поведінки учасників м’ясного ринку / А. М. Ніколаєва // Ринкова трансформація економіки: стан, проблеми, перспективи : матеріали міжнар. Форуму молодих вчених. – Х. : ХНТУСГ. - 2007. - С. 202-203. 17. Ніколаєва А. М. Обґрунтування стратегії розвитку м’ясопереробного підприємства на основі SWOT – аналізу / А. М. Ніколаєва // Перспективи та пріоритети розвитку економічного аналізу : тези доповідей і виступів Всеукр. наук. конф. студентів, аспірантів і молодих учених. – Донецьк : ТОВ „Юго-Восток, Лтд”, 2007. – С. 86-87. 18. Ніколаєва А. М. Забезпечення конкурентних переваг підприємства у маркетингу на основі показників споживчої вартості продукції / А. М. Ніколаєва // Структурно-інституційні зміни та інвестиційно-інноваційний розвиток регіону : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – Чернівці : ЧТЕІ КНТЕУ, 2007. - С. 196-198. 19. Ліпич Л. Г. Механізм процесу розробки та реалізації стратегії конкурентних переваг підприємства / Л. Г. Ліпич, А. М. Ніколаєва // Управління регіональним розвитком в умовах глобалізації : теорія та практика : зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф., 11-12 жовт. 2007 р. - Дрогобич : Посвіт, 2007. – С. 227-229. [Особистий внесок: розроблено логічно-структурну схему формування та реалізації стратегії досягнення конкурентних переваг, визначено принципи формування стратегії]. |