Библиотека диссертаций Украины Полная информационная поддержка
по диссертациям Украины
  Подробная информация Каталог диссертаций Авторам Отзывы
Служба поддержки




Я ищу:
Головна / Технічні науки / Стандартизація та сертифікація


Сусол Наталія Ярославівна. Науково-технічні засади вдосконалення нормативного забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства : Дис... канд. наук: 05.01.02 - 2008.



Анотація до роботи:

Сусол Н.Я. Науково–технічні засади вдосконалення нормативного забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства. – Рукопис.

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.01.02- стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення.

Національний університет ”Львівська політехніка”, Львів - 2008.

Дисертаційна робота присвячена вирішенню питань вдосконалення нормативного забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства для підвищення результативності в поліпшенні рівня сервісу та задоволеності споживчих потреб.

Досліджено положення нормативних документів у галузі ресторанного господарства, за результатами внесено зміни та доповнення до загальних вимог до послуг та структурно-функціональних параметрів закладів. Розроблено модель формування вимог споживачів до послуг, яка встановлює етапи формування вимог, відповідні методи і способи їх визначення, а також фактори впливу. Поетапне та неперервне визначення потреб та очікувань споживачів на основі моделі дозволяє підвищувати здатність закладу задовольняти вимоги у послідовний, систематичний та чутливий до реагування спосіб, сприяючи задоволеності споживачів. Розроблено експертно-соціологічний метод і критерії оцінювання якості послуг, які дозволяють отримати адекватні результати оцінювання якості наданих послуг ресторанного господарства та визначити зауваження і пропозиції щодо їх поліпшення. Апробацію методу виконано під час дослідження якості наданих послуг групи ресторанів у м. Львові.

Запропоновано модель вдосконалення системи обслуговування в повносервісних закладах ресторанного господарства для забезпечення високого рівня сервісу. Розроблено структуру внутрішньої системи контролю забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства, яка встановлює етапи та методи оперативного контролю і дає змогу запобігти невідповідностям та усунути їхні причини. Призначена для практичного застосування в усіх типах закладів ресторанного господарства.

Публікації автора:

  1. Сусол Н.Я. Ресторанні послуги: структура факторів якості / Н.Я. Сусол // Стандартизація, сертифікація, якість. – 2005. – №4.– С.63–66.

  2. Сусол Н.Я. Організація внутрішньої системи контролю забезпечення якості послуг закладів ресторанного господарства/ П.Г. Столярчук, Н.Я. Сусол // Вісник НУ ”Львівська політехніка” Автоматика, вимірювання та керування. – 2006.– №551.–С.101–105.

  3. Сусол Н.Я. Експертно–соціологічна оцінка якості послуг закладів ресторанного господарства/ П.Столярчук, Н. Сусол, Л. Сопільник // Міжвідомчий науково-технічний збірник Вимірювальна техніка та метрологія. – 2007.-№67.– С.123 – 130.

  4. Сусол Н.Я. Методологічні рекомендації побудови стандартів обслуговування для закладів ресторанного господарства/ П.Г. Столярчук, Н.Я. Сусол // Вісник Львівської комерційної академії. Серія Товарознавство. – 2007.- №8. – С.152 – 160.

  5. Сусол Н.Я. Деякі аспекти вдосконалення нормативних та формулювання додаткових вимог щодо якості послуг ресторанного господарства/ П.Г Столярчук, Н.Я. Сусол // Вісник Львівського інституту економіки і туризму. – 2008.– №3.-С. 110 – 113.

  6. Сусол Н.Я. Контроль якості виконання технологічних процесів виробництва послуг закладів ресторанного господарства/ П.Г.Столярчук, Н.Я. Сусол //VI Всеукраїнський науково – практичний семінар «Якість: проблеми та рішення» (5-7 жовтня 2006р. с.м.т. Східниця Львівська обл.)

  7. Сусол Н.Я. Сучасні проблеми розвитку та забезпечення якості послуг підприємств ресторанного господарства / Н.Я. Сусол // Науково-практична конференція «Краєзнавчі ресурси регіону у створенні туристичної інфраструктури для відпочинку та оздоровлення людей» Вісник Львівського інститут економіки і туризму. – 2008.- №3.– С. 99 - 103.